Bankning

v/Michael Kavin

Mange insekter sidder godt skjulte på blade og grene af træer og buske. Her kommer bankning ind som en god metode til at se hvad der gemmer sig.


Foto © Jan Boe Runge
Bankning gå meget kort ud på at få insekterne til at falde ned i en skærm ved at slå på grene og mindre stammer. Metoden kan også med forsigtighed anvendes på kraftige urter. Det er ikke meningen at man skal slå vildt omkring sig så man ødelægger planterne - der skal bruge nogle få præcise og ikke for hårde slag.

Som skærm kan man for eksempel bruge en ganske almindelig paraply, som man ofte kan få billigt på tilbud. Den skal helst være hvid, men hvis man ikke kan få det så en anden lys og rolig farve. Til at slå med kan man bruge en lille kæp. Man kan også selv lave sig et lidt mere avanceret udstyr.


Foto © Jan Boe Runge
Når man banker drysser der en masse forskellige insekter i forskellige stadier ned i skærmen, og de fleste bliver heldigvis i skærmen i et stykke tid, så man kan få lejlighed til at se lidt nøjere på dem. Når man er færdig med at kigge på dem kan man så tømme skærmen ud over den plante, som man bankede dem fra. Nogle af dem falder godt nok ned på jorden, men de skal nok komme op på planten igen.